duminică, 13 noiembrie 2016

Locuri energetic deosebite din Romania


În România există foarte multe locuri de o frumusețe ieșită din comun și cu o încărcătură energetică deosebită.  Unele dintre acestea sunt considerate sacre.
Specialiștii sunt de părere că în România se află unele dintre cele mai puternice puncte energetice din întreaga lume. Vorbim despre o încărcătură energetică nemaipomenită,  care reușește, în unele cazuri, să declanșeze fenomene pe care  oamenii de știință nu le-au putut explica până acum.

În Munții Bucegi  au loc numeroase fenomene surprinzătoare. Sfinxul este considerat un punct energetic extrem de puternic.

Cercetătoarea Cristina Pănculescu susținea, într-un studiu care a ajuns pe “biroul” Elenei Ceaușescu, că  în zona Vârfului Omu se află cel mai important Centru Energetic-Informaţional natural al planetei: “Muntele Sacru al dacilor se află în Bucegi; el este structurat pe trei niveluri care corespundeau la tot atâtea trepte de iniţiere: Primul nivel – Peştera lui Zalmoxis identificată cu Peştera Ialomiţei, în 12 mai 1986; Al doilea nivel – Platoul Babelor unde se află Sfinxul de la care a început totul, în 25 noiembrie 1984; Al treilea nivel – Zona Vârfului Omu, care este Sanctuarul principal”.
Totodată, pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, se află un loc unic în lume.  Este vorba despre zona cunoscută drept “Șapte Izvoare”, pe care dacii o numeau “Zona Nemuririi”. Cercetătorii au ajuns la concluzia că apa de aici nu are nicio bacterie și nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume. Se presupune că cele șapte izvoare din Bucegi sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare.

Foto: Ursulescu Octavian via La pas prin România
Un alt loc misterios, unde se întâmplă lucruri cu adevărat incredibile, se află în apropierea Peșterii Ialomița. Vorbim despre „Gura de Rai”, o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde corpul uman nu obosește, funcțiile fizico-chimice revigorându-se numaidecât. Cercetătorii susțin că este vorba despre o anomalie magnetică atipică, ale cărei efecte benefice le resimte din plin organismul uman.

Peștera Ialomița, aflată în localitatea dâmbovițeană  Moroeni,  atrage turiștii ca un magnet.  Încăperea denumită “La Altar”  era folosită, odinioară, pentru oficierea serviciului divin. Pârâul Peșterii este denumit “Izvorul de apă vie”. În peșteră există și un bolovan despre care legendele spun că a fost dăruit oamenilor de zeul Zamolxe. Se spune că dorințele celor care îl ating se împlinesc.

Numele celei mai vechi stațiuni din țara noastră vine de la Hercules, considerat în mitologia romană un simbol al puterii. Atestată documentar în anul 153, stațiunea Băile Herculane este vestită pentru izvoarele termale, considerate miraculoase, și pentru puterea tămăduitoare a apele sale termominerale.  Aerul prezintă o ionizare asemănătoare celei de la o altitudine de 3.000 de metri. Bioenergeticianul Iulian Urziceanu spunea că la Băile Herculane este unul din cele mai puternice puncte energetice de pe planetă.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei, considerată de bioenergoterapeuţi un loc cu o puternică încărcătură energetică, se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.  Fortăreața  cuprindea un complex de șase sanctuare, câștigând-și astfel renumele de “incintă sacră”.

Și „Templul Dorințelor” de la Șinca Veche, județul Brașov,  ascunde numeroase taine încă nedescifrate. Acesta este considerat al treilea punct energetic important din țara noastră, după Sfinx și Cetatea Sarmizegetusa.  Mănăstirea rupestră nu a putut fi datată cu exactitate, însă există voci care susțin că ar avea o vechime chiar de peste 7.000 de ani. O legendă veche spune că oamenilor cu inima curată și plină de credință li se îndeplinesc dorințele în acest lăcaș de cult, ba mai mult, sunt vindecați de boli.

Există numeroase voci care susțin că bisericile rupestre NămăieștiCorbii de Piatră  și Cetăţuia  Negru Vodă, din județul Argeș, formează un triunghi energetic.  Biserica Nămăiești, din comuna Valea Mare – Pravăț, ar fi fost, după cum spun unii istorici, o catacombă creştină pe vremea stăpânirii romane. Aici există și o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că ar fi una dintre cele mai vechi din toată creștinătatea.

Biserica rupestră Corbii de Piatră, aflată în  comuna Corbi, este unică în România, având două sfinte altare pe un singur naos.

Biserica rupestră Cetăţuia Negru Vodă, aflată în comuna Cetățeni,  reprezintă un simbol al tradiției creștine  milenare a poporului nostru, după cum se specifică pe site-ul lăcașului de cult.

În Peștera Polovragi,  din județul Gorj, vracii timpurilor veneau aici pentru a-i vindeca pe cei suferinzi, prelucrând o plantă rară  numită polovragă. Crescută în apropierea peșterii, aceasta era folosită ca leac pentru orice boală.  Ulterior, și călugării care și-au găsit refugiu la Polovragi au  păstrat o parte din aceste taine, continuând vindecările.  Până și ghizii susțin că influența lui Zalmoxe, zeul suprem al geto-dacilor, se simte din plin, în peșteră existând o altă dimensiune a timpului și o schimbare de metabolism. Bioenergeticienii spun că Polovragiul are o încărcătură energetică  extraordinară.   Energia este resimțită de toți cei care vizitează această peșteră, considerată un loc cu efecte miraculoase în ceea ce privește tonifierea generală a organismului.

Masivul Ceahlău era considerat de către daci  un munte sfânt.  Aici are loc, în fiecare an, în preajma datei de  6 august, un fenomenul incredibil pe care oamenii l-au denumit “Umbra Piramidei”. La răsăritul soarelui, umbra vârfului Toaca și cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriașă, proiectată peste Valea Bistricioarei, care poate fi văzută timp de o oră și jumătate. Interesant este și faptul că vârful Toaca are forma unei piramide cu baza pătrată, cercetătorii descoperind, în urma măsurătorilor, că laturile bazei au fix dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt. Conf. dr. Ioan Ticleanu chiar a susținut că piramida lui Keops ar fi o reconstituire a piramidei Toaca.

Despre Vârful Gugu din Munții Godeanu se spune că, la anumite ore ale zilei, dispare privirii. Vârful Gugu era considerat de daci „muntele sacru al lui Zamolxe”, potrivit legendelor transmise din generație în generație. Scriitorul Victor Kernbach descrie Vârful Gugu, în cartea “Misterul ascuns al lui Zamolxis” , ca fiind centrul unuia dintre “punctele energetice esențiale” ale Planetei.

Pădurea Hoia-Baciu, aflată în județul Cluj, este  supranumită “Triunghiul românesc al Bermudelor”, întrucât, după cum susțin martorii oculari și chiar cercetătorii, aici au loc foarte multe fenomene inexplicabile.  „Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai active puncte pe plan mondial sau cea mai activă zonă în care se produc fenomene neobişnuite”, spune președintele Societăţii Române de Parapsihologie, prof. univ. dr. Adrian Pătruţ. Aici puteți citi mai multe despre misterele „Triunghiului românesc al Bermudelor”.
https://www.facebook.com/AgarthaCode777/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro